Erkeklerde üretradan akıntı

Doğal bir fizyolojik süreç, erkeklerde az miktarda idrar kanalının boşaltılmasıdır. Bu, penisin başında yoğunlaşan bezlerin çalışması sonucu elde edilen bir tür kayganlaştırıcıdır. Bolluk, heterojen kıvam ve bulanık renk, ürogenital sistemdeki patolojik bozuklukların belirtileridir.

erkeklerde heyecanlanınca oluşan akıntı türleri

Erkeklerde üretradan renk, kıvam veya akıntı miktarındaki değişiklikler genitoüriner sistem hastalığının varlığını gösterir.

Erkeklerde normal akıntı

Penisin sünnet derisinde sürekli olarak beyazımsı veya renksiz bir sıvı bulunur. Bazen kendiliğinden, basınçla kademeli olarak idrar yolundan çıkabilir.

Tablo "Erkeklerde normal akıntı kriterleri"

deşarj türü Karakteristik
Smegma Yağlayıcı, prepusyal bezler tarafından üretilir, ekşi krema kıvamına sahiptir, rengi beyazdır, bazen sarı veya yeşil bir tonla. Yağ ve bakteri kalıntılarının sırrı, sünnet derisinin kafa ile sürtünmesini önler. Bolluk yaşa bağlıdır - ergenlikte en büyük sıvı miktarı ve yaşlılıkta en küçük (neredeyse yoktur)
Berrak mukus gibi görünen renksiz akıntı (libido üretrore) Mukus, ereksiyon sırasında (uyarıldığında) üretral ve burbourethral bezler tarafından üretilir. Amaçları, seminal sıvının içinden engelsiz geçişi için üretrayı yağlamaktır. Salgı miktarı genellikle azdır, ancak temasın cinsel perhizine bağlı olarak artabilir (bir erkek ne kadar az seks yaparsa, cinsel ilişki öncesi sır o kadar bol olur - bazen penisten damlar). Bu tür salgılardan hamile kalmak mümkün mü? Pratik olarak hayır, çünkü çok az sperm içerirler. Ancak seminal sıvının püskürmesinden sonra korunmasız tekrarlanan cinsel ilişki gebe kalmaya yol açabilir.
Cinsel ilişki ile ilişkili olmayan boşalma (emisyon) Kendiliğinden boşalma sabah meydana gelir (kandaki en yüksek testosteron seviyeleri). Uyku sırasında da benzer bir fenomen vardır. Kirlilik en sık ergenlerde görülür, ancak düzenli cinsel ilişkisi olmayan yetişkin erkeklerde de görülebilir.
Üretradan berrak akıntı (prostore) Salgıların bileşimi meni ve prostat salgısıdır. Sıvı, dışkılama, öksürme sırasında güçlü bir gerginlikle idrar kanalından çıkar. Penisten camsı akıntı, idrar çıktıktan sonra bile meydana gelir - normal bir fenomen

Deşarjın bulanıklaşması veya onlar tarafından karakteristik olmayan bir gölge elde edilmesi, ürogenital patolojilerin ilk belirtisidir. İhlallere idrar renginde bir değişiklik, alt karın bölgesinde ağrı, cinsel organlarda rahatsızlık eşlik edebilir.

Üretradan akıntı nedenleri

Zührevi patojenler, spesifik olmayan enfeksiyonlar, kötü huylu tümörler, mekanik hasar (yaralanmalar, ameliyatlar) penisten atipik akıntıya neden olabilir. Penisten akıntının doğası, genitoüriner sistemdeki spesifik patolojiye bağlıdır.

Enflamatuar süreçler

Enflamasyon odaklarına, fırsatçı organizmaların neden olduğu genital organların mikroflorasının ihlali neden olabilir - stafilokok aureus, Candida mantarı, Escherichia coli. Az miktarda bu tür bakteriler her zaman sünnet derisinin mukoza zarında bulunur ve bağışıklığın azalmasıyla (uzun süre antibiyotik almak, vücudun ahlaki tükenmesi veya hipotermisi), aktif olarak gelişmeye başlarlar ve ciddi hastalıklara neden olurlar.

  1. Pamukçuk. Bu patoloji, süzme peynire benzeyen beyaz topaklarla lor beyazı akıntısı ile karakterizedir. Sır, hoş olmayan ekşi bir koku ile bol miktarda bulunur. Boşalma veya idrara çıkma sırasında erkek peniste yanma hissi, kasıkta ağrı ve ağrı hisseder.
  2. İltihaplı sünnet derisi lezyonucerahatli jöle benzeri salgıları çürük kokusu ile ayırt eder. Aynı zamanda başta şiddetli kızarıklık ve ağrı görülür.
  3. üretral gardnerelloz. Salgılanan sıvının niteliği azdır, çürük balık kokusu vardır, rengi yeşil veya sarıdır.
  4. prostatit. Salgılanan sıvı bulanıktır, idrara çıkma sonunda ortaya çıkar. Hastalığın akut seyrinde penisten gelen patolojik sır bol, kronik dönemde ise azdır. Atipik akıntıya ek olarak, bir erkek idrar yapmada zorluk ve kasık ağrısından muzdariptir.
erkeklerde uyarıldığında akıntı

Spesifik olmayan iltihaplar cinsel yolla bulaşmaz. Oluşumlarının kaynağı, ürogenital floranın dengesizliğidir.

İnflamatuar olmayan patolojiler

Tahrik edici patolojik akıntı, yalnızca genital organların değil, aynı zamanda omurganın, sinir sisteminin, sürekli stresin kronik hastalıkları veya yaralanmaları olabilir.

  1. hematore- durum pıhtısız kanlı akıntı ile karakterizedir. Genellikle neden mekanik hasar olabilir (travma, kateter yerleştirme, floraya bulaşma). Bu durumda salgılanan kan pıhtılaşmaz ve hızla durur. Küçük taşların çıkması durumunda, mesanenin boşaltılması sırasında veya sonrasında idrar kanalından kanlı iplikler içeren mukus bulunur.
  2. spermatorrhoea- cinsel ilişki veya mastürbasyon dışında istemsiz meni sızıntısı. Beyazımsı akıntının nedeni, seminifer tübüllerin tonunun zayıflaması, içlerindeki innervasyonun ihlalidir.
  3. Genitoüriner sistem organlarında onkolojik neoplazmalar. Kahverengi akıntı kan pıhtıları içerir, kıvamı mukustur, cerahatli kapanımlar ve buna karşılık gelen bir koku vardır.
testislerin uyarılması ve iltihaplanması sırasında akıntı

Mesanenin düz kaslarının kasılma işlevindeki problemlerde, prostatın iyi huylu bir tümöründe, akıntı beyaz veya şeffaf, sıvı ve bol ama kokusuzdur.

zührevi enfeksiyonlar

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların ilk belirtisi penisten anormal akıntı gelmesidir. Doğaları belirli patojene bağlıdır:

  1. İrin içeren renksiz veya beyazımsı köpüklü mukus, mikoplazmoz, üreaplasmoz veya klamidya alevlenmesinin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Özellikle klamidyadan etkilendiğinde penis başında çok fazla plak oluşur.
  2. Az miktarda berrak ve yapışkan sıvı, kronik bir klamidyal enfeksiyon, mikoplazmoz veya üreaplasmoz belirtisidir.
  3. Keskin kokulu yeşil veya sarı mukus belsoğukluğu belirtisidir. Bu durumda akıntı yapışkan ve bol, yoğun bir kıvama sahip. Hastalık büyük rahatsızlığa neden olur - özellikle idrar yaparken cinsel organlar ağrır, kaşınır ve kızarır.

Önemli!

Hastalığın ihmal edilmesi ile penisten salgılanan salgı miktarı, rengi ve kokusu değişebilir. Genellikle, hastanın durumunu ağırlaştıran enfeksiyonlar (belsoğukluğu ve trichomoniasis, ureaplasmosis ve mycoplasmosis) birleştirilir. Penisten gelen doğal olmayan sıvı ile derhal bir uzmana başvurmalısınız.

Hangi doktorla görüşmeliyim?

Üretradan gelen karakteristik olmayan bir sır, mesanenin zor boşaltılması, kasıkta ağrı hemen hastaneye götürülmesi gereken semptomlardır. Bir ürolog, genitoüriner sistem hastalıklarıyla ilgilenir. Hastayı muayene ettikten ve şikayetlerini değerlendirdikten sonra, doktor diğer yüksek derecede uzmanlaşmış uzmanlarla konsültasyon önerebilir:

  • zührevi (cinsel enfeksiyonlardan şüpheleniyorsanız);
  • onkolog (bir tümör sürecinin karakteristik belirtileri varsa).
uyandırıldığında taburcu olmak için bir doktora başvurmak

Kesin tanı için eksiksiz bir laboratuvar ve enstrümantal muayene gereklidir.

Teşhis

Kapsamlı bir muayenenin ilk aşaması, bir ürolog tarafından yapılan kapsamlı bir muayenedir:

  1. Cinsel organların durumunun görsel değerlendirmesi - penis, baş ve sünnet derisi, perine. Muayenenin amacı, yaralanmaları, şekil bozukluklarını, mühürleri, iltihaplanmayı ve deri döküntüsünün varlığını belirlemektir.
  2. Kasık bölgesinde palpasyon. Lenf düğümlerinin durumu, boyutları, yoğunlukları, ten rengi değerlendirilir.
  3. prostat muayenesiİşlem, anüse bir parmak sokularak gerçekleştirilir. Amaç, prostat bezindeki mühürleri belirlemek ve analiz için biyolojik materyal almaktır.
  4. Flora ve mikroskopi üzerine dikim için idrar kanalından salgıların toplanması - hastalığın kaynağını belirlemenizi ve iltihaplanma sürecinin derecesini anlamanızı sağlar.
uyarılma sırasında taburculuk sırasında bakposev

Daha sonra, hastanın klinik bir kan testinden, gerekirse ayrıntılı bir biyokimyadan geçmesi gerekir. Donanım teşhisi de zorunludur:

  • Böbreklerin, prostatın ve mesanenin ultrasonu;
  • CT tarama;
  • ürografi.

Önemli!

Ürogenital sistemdeki kötü huylu tümörlerden şüpheleniliyorsa, bir erkeğe biyopsi verilir ve biyolojik materyalin tam bir histolojik incelemesi yapılır.

Patolojik sekresyonların tedavisi

Üretradan doğal olmayan bir renge sahip heterojen akıntı, hastalığın yalnızca bir belirtisidir. Penisin sırrında değişikliklere neden olan patolojiyi tedavi etmeniz gerekir. Ürogenital sistemdeki olumsuz süreçlerin türüne bağlı olarak, doktorlar birkaç ilaç grubu kullanır:

  1. Antifungal ilaçlar. Kandidal lezyonlar için kullanılırlar.
  2. Sefalosporin grubundan antibiyotik ajanlar - gonore, bakteriyel üretrit için kullanılır.
  3. Uzun etkili ilaçlar.
  4. Antiinflamatuar antibiyotik ilaçlar.

İlaçlara ek olarak, hastaya vitamin kompleksleri ve ayrıca immün sistemi uyarıcı ilaçlar verilir.

önleme

Ürogenital patolojilerin olumsuz sonuçlarından kaçınmak için önleyici tedbirlerin alınması önemlidir.

  1. Hijyene dikkat edin. Bakterilerin çoğalmasını önlemek için sünnet derisini geriye doğru iterek penisin başını iyice yıkamak önemlidir.
  2. Samimi hayatı izleyin. Karışıklığı ortadan kaldırın, daima kendinizi koruyun.
  3. Aşırı gerilmesini önlemek için mesaneyi zamanında boşaltın.
  4. Stresten, duygusal aşırı çalışmadan kaçının.
  5. Fiziksel aktiviteyi optimize edin - vücudu sıkı çalışma veya aşırı eğitim ile tüketmeyin.
heyecanlandığında akıntı ile kasıkta ağrı

Doğru beslenmek, kötü alışkanlıkları ortadan kaldırmak ve hipotermiden kaçınmak gerekir.

Erkeklerde normal akıntı berrak veya orta miktarda beyazdır. Hoş olmayan bir kokunun ortaya çıkması, irin veya kan safsızlıkları, vitröz kıvamında pıhtı, yapışkan veya sulu bir değişiklik, genitoüriner sistem organlarındaki patolojik anormalliklerin belirtileridir. Bu durumun nedenlerini belirlemek için bir üroloğa başvurmanız gerekir. Kapsamlı bir muayeneden sonra, doktorlar uygun tedaviyi reçete eder.